Cum sa mananci sanatos?

Continut

Ce este o dietă sănătoasă?

     A consuma o dietă sănătoasă nu înseamnă limitări stricte, a rămâne nerealist de slabit sau a te priva de alimentele pe care le iubești. Mai degrabă, este vorba de a te simți grozav, de a avea mai multă energie, de a-ți îmbunătăți sănătatea și de a-ți stimula starea de spirit.

     Alimentația sănătoasă nu trebuie să fie prea complicată. Dacă te simți copleșit de toate sfaturile contradictorii despre nutriție și dietă, nu ești singur. Se pare că pentru fiecare expert care îți spune că o anumită mâncare este bună pentru tine, vei găsi o altă zicală exact invers. Adevărul este că, deși s-a dovedit că anumite alimente sau nutrienți au un efect benefic asupra stării de spirit, cel mai important este modelul alimentar general. Piatra de temelie a unei diete sănătoase ar trebui să fie înlocuirea alimentelor procesate cu alimente adevărate ori de câte ori este posibil. Mâncarea alimentelor cât mai apropiate de felul în care natura a făcut-o poate face o diferență enormă în modul în care gândești, arăți și simți.

    Folosind aceste sfaturi simple, poți să treci peste confuzie și să înveți cum să creezi — și să te ții de — o dietă gustoasă, variată și hrănitoare, care este la fel de bună pentru mintea ta, pe cât este pentru corpul tău.

Fundamentele alimentației sănătoase

   În timp ce unele diete extreme pot sugera altfel, cu toții avem nevoie de un echilibru de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale în dietele noastre pentru a menține un organism sănătos. Nu trebuie să eliminați anumite categorii de alimente din dieta dvs., ci mai degrabă să selectați cele mai sănătoase opțiuni din fiecare categorie.

   Proteinele vă oferă energia necesară pentru a vă ridica și a merge – și a continua – în timp ce susțin starea de spirit și funcția cognitivă. Prea multă proteine poate fi dăunătoare persoanelor cu boli de rinichi, dar cele mai recente cercetări sugerează că mulți dintre noi au nevoie de mai multe proteine de înaltă calitate, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Asta nu înseamnă că trebuie să mănânci mai multe produse de origine animală – o varietate de surse de proteine pe bază de plante în fiecare zi vă pot asigura că corpul dumneavoastră primește toate proteinele esențiale de care are nevoie. 

    Gras. Nu toate grăsimile sunt la fel. În timp ce grăsimile rele vă pot distruge dieta și vă pot crește riscul de anumite boli, grăsimile bune vă protejează creierul și inima. De fapt, grăsimile sănătoase, cum ar fi omega-3, sunt vitale pentru sănătatea ta fizică și emoțională. Includerea mai multor grăsimi sănătoase în dieta ta poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, la creșterea bunăstării și chiar la tăierea taliei. 

    Fibră. Consumul de alimente bogate în fibre alimentare (cereale, fructe, legume, nuci și fasole) vă poate ajuta să rămâneți regulat și să vă reduceți riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet. De asemenea, vă poate îmbunătăți pielea și chiar vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Află mai multe “

    Calciu. Pe lângă faptul că duce la osteoporoză, lipsa de calciu în dieta ta poate contribui și la anxietate, depresie și dificultăți de somn. Indiferent de vârsta sau sexul dvs., este vital să includeți alimente bogate în calciu în dieta dvs., să le limitați pe cele care epuizează calciul și să obțineți suficient magneziu și vitaminele D și K pentru a ajuta calciul să-și facă treaba. 

    Carbohidrații sunt una dintre principalele surse de energie ale corpului tău. Dar majoritatea ar trebui să provină din carbohidrați complecși, nerafinați (legume, cereale integrale, fructe), mai degrabă decât din zaharuri și carbohidrați rafinați. Reducerea consumului de pâine albă, produse de patiserie, amidon și zahăr poate preveni creșterile rapide ale zahărului din sânge, fluctuațiile de dispoziție și energie și acumularea de grăsime, în special în jurul taliei. 

Trecerea la o dietă sănătoasă

    Trecerea la o dietă sănătoasă nu trebuie să fie o propunere totul sau nimic. Nu trebuie să fii perfect, nu trebuie să elimini complet alimentele care îți plac și nu trebuie să schimbi totul dintr-o dată – asta duce de obicei doar la înșelăciune sau la renunțarea la noul tău plan alimentar.

    O abordare mai bună este să faceți câteva mici modificări odată. Menținerea obiectivelor modeste vă poate ajuta să obțineți mai mult pe termen lung, fără să vă simțiți lipsiți sau copleșiți de o schimbare majoră a dietei. Gândiți-vă la planificarea unei diete sănătoase ca la un număr de pași mici și ușor de gestionat, cum ar fi adăugarea unei salate în dieta dvs. o dată pe zi. Pe măsură ce micile tale schimbări devin obicei, poți continua să adaugi mai multe alegeri sănătoase.

Hai sa ne cunoastem

Instagram

Facebook

plata stripe

Fresh Fitness Food 2020 – 2022.